Over de omgeving

Casa Oliveto ligt op 550 meter hoogte in de Valle Nervia, zo’n 20 kilometer uit de kust. Het uitzicht wordt gedomineerd door de Monte Toraggio (1973 m.), de Pietravecchia (2038 m.) en de Monte Grai (1920 m.) die rechtstreeks vanuit het huis kunnen worden bereikt over de Alta Via dei Monti Liguri. Een schitterende wandeling die wel wat oefening eist. Onderweg kom je soms wilde paarden en zwijnen tegen. Bij helder weer zie je de kust; men beweert dan zelfs Corsica te kunnen zien.

Het klimaat is hier aangenaam: zomerse dagen zijn warm, maar ’s avonds koelt het meestal genoeg af voor een heerlijke nachtrust.

De bossen om ons huis herbergen veel wild life: bijvoorbeeld uilen, buizerds en slangenarenden, wilde zwijnen, herten, dassen, vossen en marters.

Aan de kust vindt je mondaine badplaatsen als Bordighera en San Remo met hun schitterende 19e-eeuwse palazzi. Het grensstadje Ventimiglia heeft een dagelijkse )overdekte) markt. In de Valle Nervia vind je schilderachtige dorpjes met lekkere restaurants en kleine winkeltjes met lokale producten, enoteca’s en markten.